SVENJA, Cuijk

Een artikel in de krant over CP PHOTO ART zorgde ervoor dat ik een openhartige mail aan Christel en Peter schreef. Door mijn verhaal over mijn niet aangeboren hersenletsel en mijn bewondering voor hun werk voor de Edwin van der Sar Foundation kreeg ik een voucher voor een photoshoot.

Mijn zelfbeeld en zelfvertrouwen zijn mede door niet aangeboren hersenletsel ontzettend laag, waardoor ik mezelf nooit mooi vond op foto’s, met name door de littekens in mijn gezicht. Ik vond mezelf niet mooi en goed genoeg. Daarbij kwam ook nog eens dat ik het spannend vond om een heel andere dag te beleven dan anders, niet weten wat ik kon verwachten. Dat maakt het voor mij als nah’er vermoeiend, het kost energie en dat kan soms heel vervelend zijn. Het kost dan ook weer veel tijd om te herstellen.

Maar na een bemoedigende mail van Christel en een goed gesprek met mijn man ben ik de photoshoot toch aangegaan. En wat ben ik hier blij mee!

Het vertrouwen dat Peter en Christel hebben en geven en de warmte die zij overbrengen is ongekend.

En toen het resultaat, verbluffend! Zo ontzettend confronterend, emotioneel en zo mooi! Ineens zag ik mezelf kwetsbaar, met littekens en tegelijkertijd zo krachtig! Voor het eerst vond ik mijn littekens mooi, keek ik met andere ogen ernaar, was ik zelfs trots. Ik heb me een beetje meer neer kunnen leggen bij wie ik nu ben en wat ik nu nog kan en zoals Christel zei: koesteren wie ik was en wat ik kon.

Dit is wat Peter en Christel bereikt hebben bij mij, door hun mooie samenwerking, creativiteit, eigenzinnigheid en heerlijke gevoel voor humor!

Moe maar voldaan ging ik naar huis, met een ervaring die niemand me afneemt en ik voor geen goud had willen missen!

Svenja