NORA, Heerhugowaard

Op een regenachtige dag in maart ging ik met een flinke portie onzekerheid richting Badhoevedorp voor de photoshoot onder leiding van Peter en Christel. Nooit eerder gedaan, dus gedachten als ‘kan ik het wel’, ‘misschien vinden ze mij helemaal niets’,  ‘oh jee, geen make up’ en zo nog tientallen tuimelden door elkaar in mijn hoofd.

Totdat ik binnenkwam en me direct zeer welkom voelde door deze twee bijzondere en warme mensen. Onder het genot van een kopje koffie lekker gekletst over de bekende koetjes en kalfjes waarmee alle zenuwen weg vielen.

In deze ontspannen toestand togen we naar de fotostudio. Dus met een positief gevoel in allerlei poses neergezet door Peter, met de perfectie van een echte perfectionist. Soms zeer serieus, maar (gelukkig) ook regelmatig met veel humor. En ja hoor, weg perfectie! Maar gewoon weer opnieuw neergezet, waarbij op de kleinste details gelet werd. Peter en Christel werkten als een goed geoliede machine samen, ik had het gevoel dat ik naadloos in diezelfde machine paste.

Ik heb werkelijk geen idee hoelang de photoshoot duurde, maar naar mijn gevoel was het veel te snel alweer afgelopen.

Hierna kreeg ik nog een kopje koffie en zorgden Christel en Peter voor de (voor hen onmogelijke?) taak om de beste foto’s eruit te zoeken. Er bleven uiteindelijk 5 foto’s over. Ik werd erbij geroepen en kreeg toen de onmetelijk lastige opgave om de voor mij mooiste foto te kiezen. Want wat ik bij fotografie nooit had verwacht, overkwam mij, ik was compleet geëmotioneerd… Wat ongelofelijk mooi dat fotografiekunst zo diep in je ziel kan komen, net zoals muziek dat (bij mij) ook kan. Wat is een fotograaf dan een ware kunstenaar, dat hij, samen met zijn partner, in een zeer korte tijd iemand zo puur en echt neer kan zetten, fantastisch!

Christel en Peter namen uitgebreid de tijd om mij te helpen mijn keuzes te maken. Ja, meervoud, ik heb er uiteindelijk 2 gekozen.

Bijna twee weken later werden mijn man en ik bij Christel en Peter thuis uitgenodigd om het resultaat na bewerking te zien.

We kregen weer een zeer warm welkom en ook was hetzelfde ontspannen gevoel (alsof ik hen al jaren ken) bij deze twee lieve mensen direct weer aanwezig.

Hoewel niet heel makkelijk, lukte het mij deze keer om de ogen droog te houden, maar wat zijn de foto’s prachtig geworden! Manlief werd er ook stil van en zag de schoonheid van zijn vrouw in volle glorie terug op het tv scherm. Wederom onmogelijke keuzes moeten maken om de groottes van beide kunstwerken (het zijn geen foto’s, het zijn kunstwerken) te kiezen, maar uiteindelijk is het allemaal gelukt.

Na een dikke afscheidsknuffel (en de factuur op zak) gingen we weer op weg naar huis. Over ruim 2 weken worden de kunstwerken thuis afgeleverd.

Wat heb ik genoten van deze geweldige ervaring, het was veel meer dan een photoshoot, veel meer dan fotografie en Peter en Christel zijn zoveel meer dan alleen maar aardige mensen die met hun passie de wereld een stukje mooier maken!

 

Warme groet,

Nora