NICKY & FINN, Cuijk

“Midden in onze verhuizing een voucher gekregen, wauw wat zag die foto die erop stond er mooi uit. Zo een wil ik ook wel van mijn zoontje! Maar eerst verhuizen! Eenmaal in ons nieuwe stekje kwam de voucher weer tevoorschijn en ben ik eens gaan kijken op de site. Wauw. Meteen gemaild en een afspraak gemaakt.

Maar toen sloeg de onzekerheid toe, mijn zoontje van bijna 8 heeft ADHD, die blijft echt NOOIT stilstaan voor een foto. Wat nou als hij het allemaal zo eng/spannend vind dat hij een tantrum krijgt? Dan verdoe ik die mensen hun tijd, en ik doe mijn zoontje er uiteindelijk ook geen plezier mee. Moet ik het wel doen?

Ja! Finn een paar dagen van te voren ingelicht wat we gingen doen, en op de dag zelf hup! Samen op de fiets naar Christel en Peter.

Wat spannend! Onder het genot van een kopje koffie en ranja kennis gemaakt en meteen uitgelegd hoe hun werken en hoe Finn “werkt” maar dit ging zo natuurlijk, ik voelde de stress gewoon van mijn schouders glijden! Finn, Christel en Peter hadden een goede klik. Phew! En hij mocht even in de tuin bij de tamme koi kijken, want ja, toch snel afgeleid door het kleine beetje licht dat van buiten kwam.

Een beetje spannend om in zijn blote bast in een donkere ruimte te staan zo in de spotlight. Maar wat ging het allemaal vloeiend! We maakten er een spel van dat ik, stil in de hoek, niets kon horen wat hun besproken. En dat werkte perfect. Hij luisterde zo goed naar de instructies, en hoe hij geposeerd werd en dan die rust en die kalmte die daar in de lucht hing. Heerlijk! Finn die zonder tegenspraak meewerkt. Lijkt wel magie!

Dan was het tijd voor de fotoselectie. Ik was flabbergasted. Is dat míjn zoon? Mijn stuiterballetje? Ècht?! Ik werd er even stil van.

En kon uiteindelijk niet kiezen tussen de laatste 2 beelden. Adembenemend. Zo mooi. Zo puur. Maar toch zo verschillend. Peter heeft Finn’s hele being, zijn krachtige personality, zijn speelse verwonderlijkheid, maar ook zijn sweetness, ZO goed ‘gevangen’ in beide foto’s. Ik kreeg het ècht niet over mijn hart te kiezen.

Ik kan het nog steeds niet geloven, al die stress, paniekaanvallen, die onzekerheid die ik had, de lichte angst zelfs…Voor niets! Ik word er nog emotioneel van nu ik dit schrijf. Deze mensen zijn zo ongelofelijk goed in wat ze doen, echt. Flabbergasted.

Of je nou een kind met een handleiding hebt, of er zelf misschien eentje hebt, onzeker bent, of wat dan ook. Twijfel niet. Neem deze ervaring.

En hoe trots Finn was op zijn score van 9.5 en zijn positie in de “top 3 van beste kinderen” die gefotografeerd waren. Hij heeft er de hele dag als een pauw mee rondgelopen! Zo gevoelig als hij is voor complimentjes. Dat maakte deze ervaring voor hem ook meteen een om niet meer te vergeten!”