ANITA, GIJS & MAX, Voorburg

ANITA-GIJS-MAX-x

x_ERV-13

Wat was deze photoshoot een bijzondere ervaring: ik had deze shoot voor mijn verjaardag van mijn zonen gekregen via een één of andere actie. Niet lang na hun aankoop werd bij mij de diagnose borstkanker geconstateerd. Tijdens het behandeltraject (chemo, amputatie en bestraling) is deze photoshoot naar de achtergrond geschoven. Omdat ik kaal werd, wilde ik in deze periode niet denken aan een foto die voor lange tijd aan mijn muur zou hangen. Te confronterend! Januari 2014 was de start van mijn herstelperiode. “Ja, jammer joh … dan begint kanker pas!”. De verwerking, het verdriet, de boosheid en conditioneel was ik vrijwel kapot door de chemokuur.

De photoshoot had ik uit mijn hoofd gezet en deze actie liep tot half mei. Verbaasd was ik toen Christel van CP PHOTO ART contact met me op nam, om mij aan de vervaltermijn te herinneren. Wat een service! Ik legde uit, dat ik me moe, somber en futloos voelde (ik vind mezelf überhaupt al niet fotogeniek) en dat ik daarom van de photoshoot afzag.

Na wat bedenktijd heeft Christel me aangeboden om bij uitzondering een trio ‘portretfoto’ (puberzonen met alleenstaande moeder) te maken. Hier wilde ik dankzij dit telefoongesprek met Christel uiteindelijk toch voor gaan. CP PHOTO ART heeft zich gespecialiseerd in enkele,- en duoportretten. Ons portret zou dus een uitdaging worden voor Peter DE fotograaf, want ik zag nergens een trio-portret op zijn website.

Bij aankomst in de studio nam ik een beetje beschamend 2 echte pubers (14 + 16 jaar ‘alles is teveel gevraagd’) achter me aan. Oké,  het was mama’s verjaardagskado, dus we werken ‘met liefde’ (ggrrrr) mee. Gelukkig weten Christel en Peter hier perfect mee om te gaan gedurende de koffietijd, voordat het echte werk begint. Het proces ging geleidelijk aan. Uiteindelijk stond ik relaxed tussen de ontblote torso’s van mijn mannen in. De t-shirts bleven met gemak in de tas. Wie had dat gedacht!

Na de shoot, dat op zich al een enorme beleving was, hebben we met elkaar het mooiste beeld uitgezocht. DE foto, waarop in al zijn puurheid onze eenheid op zeer kunstzinnige wijze is te zien, is zo doeltreffend vastgelegd door de fotograaf met de geweldige ondersteuning van zijn vrouw, chapeau! Ook al is dit een foto met mijn chemo krullen, dit is ‘ons’ verhaal met hopelijk het ergste voor ons drietjes achter de rug en een nieuwe start!

Dank Peter en Christel voor dit onbetaalbare cadeau!

Lieve groet,

Anita,  Gijs & Max