GERARD & ELS, Uithoorn

ELS-GERARD2-x

x_ERV-11 (2)

Een gewonnen fotoshoot van CP PHOTO ART bracht mij in contact met Peter en Christel. In eerste instantie had ik zo iets ‘wat moet ik hiermee’? Ik had met een aantal collegae al eens een fotoshoot gedaan, maar heb toch uit nieuwsgierigheid de website opgezocht. Wat ik daar zag overtrof mijn verwachtingen en raakte mij. Op dat moment kwam in mij het idee naar boven; wat zou het mooi zijn zo’n foto van mijn echtgenoot te hebben.

Mijn echtgenoot is een aantal jaren geleden geopereerd aan keelkanker, waardoor zijn gezicht aan de linkerkant behoorlijk verminkt is. Reden waarom hij zichzelf niet graag terugziet op foto’s en liefst zo min mogelijk gefotografeerd wil worden. Na mijn wens kenbaar gemaakt te hebben aan hem en hij de website had gezien, wilde hij het wel avonturen. Ik heb daarop Christel gebeld en haar uitgelegd wat mijn wens was bij de handicap van Gerard. Wat was dat eerste contact plezierig en begripvol.

Op de afgesproken datum kwamen we verwachtingsvol en met een gezonde spanning in ons lijf naar de studio. Een ontvangst die aanvoelde als een warm bad, wij voelden ons gelijk op ons gemak. Peter was door Christel ingelicht over Gerards handicap. Na de koffie moest er gewerkt worden, de studio in. De tijd vloog om. Peter voortdurend in de weer met lampen, hij noemt dat schilderen met licht. Christel was druk met het ondersteunen van Peter en om ons in een ontspannen poseerhouding te krijgen.Het eind resultaat mocht er wezen, wauw; een schitterende foto van ons beiden en van ieder individueel. Ontroering bij mijn echtgenoot; blijdschap bij Peter, want voor beiden was het spannend geweest.

Om deze fotoshoot als echtpaar te doen, was een hele leuke ervaring, maar ook de tijd erna. Het zien van de foto’s na bewerking op beeldscherm, het zoeken naar de juiste plek in huis en dan uiteindelijk het ophalen van de foto’s. Maar wat nog belangrijker voor ons is, is de “positieve” bijdrage, die het maken van deze foto’s hebben opgeleverd voor het zelfbeeld van mijn echtgenoot, de ontroering die de foto’s hebben losgemaakt bij de kinderen, familie en vrienden. Dat is niet uit te drukken in woorden, hier spreken de foto’s met de “penseel” geregisseerd door Peter voor zich. Ons huis is verrijkt met een drietal kunstwerken die we nog dagelijks koesteren.

Peter en Christel hiervoor onze hartelijke dank.

Veel liefs Gerard en Els Vermeer

GE-EL