SJAAN & CEES, Amstelveen

FAMILIE-5

Als 75 plussers proberen wij onze hersenen actief te houden door regelmatig kruiswoordpuzzels op te lossen. Zo ook in november 2014. Wij stuurden de oplossing eens voor de gein in en wat gebeurde: wij wonnen een photoshoot! Wat moeten wij daar nou mee? Wellicht is dit iets voor onze 5 kleinkinderen?

Wij zochten contact met Christel van CP PHOTO ART. Na een plezierig gesprek, waarbij zij aangaf dat het ook voor ons heel leuk zou zijn om zelf de photoshoot te doen, trokken wij de stoute schoenen aan en zijn wij op zondag 28 december 2014 naar de fotostudio te Hoofddorp gegaan. Onder het genot van een kopje koffie, thee of frisdrank wordt een kennismakingsgesprek gevoerd om daarna redelijk ontspannen de fotostudio in te gaan.

Peter de fotograaf zette de belichting neer, zette ons op de plaats waar wij moesten staan en de opnamen begonnen. Tussen de vele foto’s die worden gemaakt, worden grappen en grollen uitgewisseld, waarbij het “doel” pakkende portretten te fotograferen niet uit het oog werd verloren. Ruim honderd foto’s werden “geschoten” en het resultaat werd vervolgens op een laptop getoond, waarbij 1 ding direct opviel: de grote mate van vakmanschap van Peter. Schitterende foto’s rolden over het scherm en samen met Peter en Christel werden er uiteindelijk zo’n 20 foto’s geselecteerd die 1 voor 1 tegen elkaar werden afgewogen, totdat wij een 2-tal foto’s overhielden die wij de aller mooiste vonden.

Omdat wij hadden aangegeven dat wij de gewonnen photoshoot aan onze kleinkinderen wilden geven, werd er vervolgens tijd en gelegenheid gegeven om ook een photoshoot van onze 5 “rakkers” te maken. Bijna 150 foto’s werden gemaakt, waarbij onze “kanjers” dikwijls zaten te gieren van het lachen om de pret die zij met Christel en Peter op dat moment beleefden. Het resultaat was weer grandioos. 2 prachtige foto’s van ons vijftal werden uitgezocht en met de 2 uitgekozen foto’s van ons werden de foto’s bewerkt op kleine oneffenheden, die alleen een vakman kan zien (voor ons was het nu al een prachtig beeld!) en op de kleur en het gevoel, dat de foto in eerste instantie oproept. Bij het zien van het bewerkte beeld, wist ik wat Peter vóór de bewerking al had gezien.

Van ongelofelijke kwaliteit met een prachtige lichtinval precies op de goede plaats, zorgde voor schitterende “plaatjes.” De portretten zijn vakmatig gemaakt, maar bovenal in een zeer plezierige ambiance bewerkstelligd. Een echte aanrader!

x_ERV-6 (2)