PETRA EN BERRY, Cuijk

‘Ik (58) was met Berry (60) 13,5 jaar gelukkig getrouwd. Wij waren samen reislustig en voelden ons vrolijk en gezellig in het leven staan. Opeens in Juli 2023 kreeg Berry pijn in de borst, praatte plotseling hees en voelde zich niet lekker. Een heel dokters traject volgde, totdat hij zelfs niet meer kon lopen en met de ambulance maar het ziekenhuis gebracht werd. Dat was vrijdag 8 september 2023,  de dag die ik nooit meer zal vergeten. Na een aantal onderzoeken moest ik erbij komen. De dokter zei keihard, meneer u hebt maagkanker. ‘Dit kon toch niet waar zijn, dit is niet eerlijk’. Na het weekend werd er een CT Scan gemaakt, toen hoorden wij dat de uitzaaiing ook op de lever en lymfeklieren zat. Er was geen genezing meer mogelijk, hooguit verlenging van het leven. Dit was nog een hardere klap in ons gezicht.

Berry vroeg uiteindelijk aan mij, wat ik nog graag met hem zou willen doen. Zonder lang na te denken zei ik: “een professionele fotoshoot, zo heb ik je altijd bij mij”. Berry zei heel nuchter (zo was hij nou eenmaal): “Is goed, regel dat!”. Ik googelde en kwam uiteindelijk op de website van CP PHOTO ART terecht. Ik zag al die kunstwerken en wist dat ik hierop moest reageren. Ik stuurde een bericht met een uitleg over onze situatie en kreeg hierdoor heel snel een reactie. Peter belde mij en wij maakten voor de volgende dag een afspraak, terwijl dit eigenlijk hun vrije dag zou zijn. Wij werden heel warm en vriendelijk ontvangen door Christel. Ze zei: “wij beginnen ons werk altijd met een pauze om elkaar wat beter te leren kennen.” Sjoerdje, hun lieve hondje, kwam er ook gezellig bij. Wij kregen eerst uitgebreid uitleg van Peter en Christel en spraken over onze situatie.

Daarna konden wij ons overgeven aan Peter en Christel. We voelden ons veilig. Het was een ervaring om nooit te vergeten. Peter en Christel hebben ons zo geweldig begeleid. Er waren veel zakdoekjes nodig om de tranen van alle emoties af te vegen, maar we hebben ook gegierd van het lachen. Vanwege onze situatie hebben zij er spoed achter gezet de beelden te bewerken, want Berry wilde graag één of twee fotowerken voor op zijn kist en deze nog geproduceerd kunnen zien. De portretten werden mooi bewerkt en al snel kreeg ik een bericht dat de foto’s goedgekeurd waren. Wij maakten weer een afspraak om de maten te bespreken en de bestelling af te ronden.

Ondertussen volgde er nog een ‘second opinion’ bij een andere oncoloog. Hier hoorden wij hoe ernstig het pas écht was en wat de bijwerkingen van een behandeling zouden zijn. Toen zei mijn Berry dat hij geen behandeling meer wilde. Hij was al zo zwak. Natuurlijk weer een shock moment, maar ik begreep hem wel en ondersteunde hem met al mijn liefde totdat hij in mijn bijzijn voor altijd zijn ogen sloot.

De foto’s zijn zo ontzettend mooi. Ze geven mij nu zoveel rust. Bedankt Peter en Christel, voor alle geduld en liefde, en dat alles zo snel geregeld kon worden. Het is een prachtige en blijvende herinnering aan mijn lieve Berry.’

Lieve groet, Petra

*op 7 oktober is Berry op 60 jarige leeftijd overleden. Wij wensen Petra veel mooie herinneringen toe.