LIA & HANNIE, Hoofdplaat

LIA-HANNIE_01-x LIA-HANNIE_02-x

x_ERV-18

Een dagje op een professionele photoshoot

We werden van het station afgehaald en naar de studio gebracht. Eerst werd er koffie geschonken, kennis gemaakt en gewoon eerst eens even kletsen met elkaar. Dat werkt ontspannend. Het voelde ook gelijk goed voor ons. Daarna naar de fotoruimte en liet men ons zien wat ze zoal deden. Er werd ons goed uitgelegd wat de bedoeling was en dat we zelf konden kiezen op wat voor materiaal de foto’s gezet kunnen worden.

Peter (de fotograaf) stelt eerst de belichtingen in. Je moet er gaan staan en wordt er gekeken hoe de belichting op je gezicht valt. Christel zorgt dat je in bepaalde richtingen kijkt en dat je ontspannen bent.

En er wordt natuurlijk ook veel gelachen, gelukkig. We hebben een foto van ons tweeën en twee foto’s van mezelf.

We zijn weer weggebracht naar de trein. En weet je wat het gekke was, we hebben heel de terugweg in stilte in de trein gezeten. We keken elkaar eens aan en grijnsde dan wat, maar verder was het stil. Ook toen we eenmaal thuis waren was het nog stil.

We zijn nog eens terug geweest bij Christel en Peter, om de inmiddels bewerkte beelden te bekijken. Wat we daar toen zagen! Onze foto’s op een groot televisiescherm aan de muur. Toen werden we nog stiller. Want de foto’s waren zó mooi. Je ziet er niet ineens anders en jonger uit. Ik zag ook de ontspanning in onze gezichten op de foto. Als ik eerlijk ben, zie je dat niet zo veel van jezelf meer. Daarom heb ik met mezelf afgesproken, dat meer te doen, ontspannen er uit zien. Proberen althans.

De grootste foto van ons tweeën is opgehangen  boven de bank. Geweldig hangt hij daar. Je blik wordt er gelijk naar toegetrokken. Elke keer als ik binnen kom, verschijnt er een glimlach op mijn gezicht. En soms kijken we samen tegelijk naar de foto’s en moeten we er samen om lachen en zeggen we tegen elkaar wat voor knappe mensen er toch wel niet op de foto staan. Maar ook dat het een  geweldige ervaring is geweest.

Maar het leven zorgt dat je soms rare sprongen moet maken om van alles mee te kunnen maken als het op je pad komt.

Lia Brekelmans
Hannie Blaakman