HANS & MITTCHELL, Badhoevedorp

Via mijn sportschool Friends4Live in Lijnden ontving ik een gratis voucher voor een photoshoot bij CP PHOTO ART. Op de website zag ik al direct dat hierachter een zeer professioneel fotograaf schuilgaat. Wat mij ook opviel was dat alle geportretteerden met ontbloot bovenlijf stonden afgebeeld. Reden om borst en schouder extra te trainen, want je wilt toch op z’n best op de foto staan.

Op de dag van de photoshoot werden mijn man Mittchell en ik zeer gastvrij ontvangen en werd ruim de tijd genomen elkaar beter te leren kennen. Uiteindelijk kwam natuurlijk de vraag ‘wat verwachten jullie van de foto?’. Ik gaf aan dat wij zielsveel van elkaar houden en het samen heel erg leuk hebben. Dat moest de foto uitstralen en ik liet de artistieke interpretatie aan Peter over.

De verlichting ging uit en de belichting aan. Wij moesten een pose innemen die soms heel onnatuurlijk en ongemakkelijk was. Christel en Peter draaiden net zolang aan ons hoofd, armen en benen totdat in hun ogen de perfecte foto kon worden gemaakt. Ruim een half uur en zo’n 170 foto’s later ging het licht weer aan en werden we bevrijd uit onze verkrampte houding. Je moet er wat voor over hebben om mooi te zijn! We werden korte tijd alleen gelaten in de ontvangstruimte, zodat Christel en Peter een voorselectie konden maken. De tien overgebleven foto’s waren allen prachtig. En dan is uitzoeken moeilijk. De betrokkenheid en professionaliteit van Peter en Christel hielpen ons hierbij en uiteindelijk bleven er twee foto’s over. Beide met de uitstraling die we in het voorgesprek hadden uitgesproken. Wij gingen ervoor deze twee foto’s te laten bewerken om alle oneffenheden die Peter daarin zag weg te werken.

Twee weken later bij hun thuis waren Mittchell en ik onder de indruk van het resultaat. Peter heeft ons overtuigd (zonder dat dit als dwang werd ervaren) om deze foto’s op groot formaat te laten afdrukken, want dan komen ze zo veel beter tot hun recht. De voucher gaf recht op de shoot en één foto van klein formaat. Nu hadden we ineens twee grote foto’s en een pittige rekening! Maar dat is het ons dubbel en dwars waard. Foto’s voor het leven van een portretkunstenaar, die door zijn bijzondere gebruik van licht wat mij betreft mag worden bijgeschreven in het rijtje van Rembrandt, Vermeer en andere Hollandse meesters. Een Hollandse meester uit de 21e eeuw!

En ja, dat extra trainen had dus, althans voor de foto, helemaal niet gehoeven.