De Football Unlimited Netherlands (FUN) Foundation is in 2013 opgericht door Ron Brouwer, de huidige voorzitter van de stichting. Vanuit zijn werk als vertegenwoordiger in het buitenland werd hij voor het eerst geconfronteerd met vreselijke armoede. Dit was de aanleiding om in actie te komen. Vanwege zijn ruime ervaring als voetbaltrainer besloot Ron om de voetbalsport als middel in te zetten ter afleiding van de armoede. Het voetbal bracht de bevolking ontzettend veel plezier en ook veerkracht. De behoefte bleek naast deze sport ook ergens anders te liggen. De jonge kinderen konden bijna nooit naar school en er was een te kort aan medische hulp.

Missie
De FUN Foundation heeft als missie om de leefomstandigheden van de kinderen in het Gambiaanse dorp Aljamdu te verbeteren op het gebied van Educatie, Gezondheid en Sport. “Wij willen dit realiseren door een basisschool met keuken en een waterput met zonnepanelen installatie te bouwen. Zo willen wij de jeugd in een van de armste regio’s in Gambia een toekomst en plezier geven.”

Basisschool
Educatie is voor kinderen cruciaal in hun ontwikkeling. In Gambia geldt geen leerplicht en nu moeten de kinderen uit de dorpen minimaal veertig minuten lopen om naar school te kunnen. Dit is in de hitte van 45 graden niet te doen, wat als gevolg heeft dat bijna alle kinderen uit Aljamdu geen onderwijs volgen. Het bouwen van een basisschool in de directe omgeving is pure noodzaak om de kinderen een toekomst te kunnen bieden.

Vanaf 1 oktober 2020 ondersteunt CP PHOTO ART de FUN Foundation!

  • CP PHOTO ART doneert bij ieder verkocht beeld €2,- aan de Fun Foundation.
  • Daarnaast verzorgt CP PHOTO ART in de nabije toekomst (na de coronarestricties) fotografische beelden van de leefomstandigheden van kinderen in het Gambiaanse dorp Aljamdu.